Dierenartsenpraktijk Mid-Fryslân

Welkom!

PDF
Afdrukken
E-mail
Geschreven door Administrator

Hartelijk welkom op de website van de dierenartsenpraktijk Mid-Fryslân te Akkrum. Deze website wordt regelmatig bijgewerkt, dus kom regelmatig eens terug!

Wij zijn de gehele dag geopend. U wordt geholpen door één van onze assistentes, Maaike de Boer, Nynke Lacour of Aurély Dijkstra.

CONTROLE OP LEVERBOTBESMETTING

PDF
Afdrukken
E-mail
Geschreven door Ruurd Kramer
Donderdag 14 Januari 2016 13:49

Leverbot mest

Door de hoge temperaturen is ook in november en december 2015 besmetting met leverbot op het gras is afgezet. Vooral veehouders die hun dieren laat op stal hebben gezet moeten rekening houden met een late leverbotbesmetting. Via mestonderzoek is dit uitstekend te controleren. (bron GD)

Daarom wordt geadviseerd om pas vanaf eind januari mest te gaan onderzoeken. U kunt per koppel een gepoold mestmonster inzenden. Dit kan op twee manieren: of u mengt zelf van minimaal vijf dieren of u verzamelt van vijf dieren individueel de mestmonsters.

Bel even met de praktijk op welke dagen we de monsters onderzoeken.

zie ook http://www.gddiergezondheid.nl/diergezondheid/dierziekten/de-ziekte-leverbot

GEBITSVERZORGING PAARD

PDF
Afdrukken
E-mail
Geschreven door Ruurd Kramer
Maandag 22 December 2014 19:12

NIEUW......NIEUW.......NIEUW.......NIEUW........NIEUW.

Gebitsverzorging van uw paard door uw eigen dierenarts

 

Het paard is een echte planteneter, vroeger op de steppen bestond zijn dieet voornamelijk uit ruig gras en struiken. Nu hebben we mooi hooi of kuil en een licht verteerbaar brokje voor hem. Het gevolg is dat de kiezen minder te doen hebben en daardoor minder afslijten: scherpe randen en haken prikken in tong en wangen.

Laatste aanpassing ( Maandag 22 December 2014 19:25 )
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL