Dierenartsenpraktijk Mid-Fryslân

Welkom!

PDF
Afdrukken
E-mail
Geschreven door Administrator

Hartelijk welkom op de website van de dierenartsenpraktijk Mid-Fryslân te Akkrum. Deze website wordt regelmatig bijgewerkt, dus kom regelmatig eens terug!

Wij zijn de gehele dag geopend. U wordt geholpen door één van onze assistentes, Maaike de Boer, Nynke Lacour of Aurély Dijkstra.

Hittestress

PDF
Afdrukken
E-mail
Geschreven door Ruurd Kramer
Woensdag 09 Juli 2014 08:56

Wat is hittestress?

Voor hoogproductieve koeien geldt dat hun optimale omgevingstemperatuur tussen de -4°C en 18°C ligt. Daarboven kan hittestress ontstaan. Hittestress is een combinatie van een hoge omgevinstemperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Dit houdt in dat hittestress dus al bij relatief lage temperaturen (zelfs beneden 25°C) kan voorkomen. Een temperatuur van 30°C in combinatie met een vochtigheidsgraad van 80 % veroorzaakt al ernstige stress. Hittestress heeft invloed op de activiteit, melkproductie en gezondheid van koeien.

Laatste aanpassing ( Dinsdag 15 Juli 2014 20:47 )

Nieuwe collega versterkt ons rundveeteam per 1 april

PDF
Afdrukken
E-mail
Geschreven door Ruurd Kramer
Zondag 06 April 2014 19:06

Vanaf 1 april  is collega Wim Bosma bij ons komen werken als rundvee dierenarts. Ook werkt hij een gedeelte van de week voor Dierenartsencombinatie Gorredijk. Hij heeft ruime ervaring in de rundvee sector en komt oorspronkelijk uit Friesland.

Laatste aanpassing ( Zondag 06 April 2014 19:21 )
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL